Our Song | A song of ice and fire roleplay | AKTÍV*
NAVIGATON


Üzenő | Hirdetőkönyv

Üdv az oldalon!

Ez a szerepjáték a Tűz és Jég dala című sikersorozatra alapul, ám még azon belül is egy alternatív univerzum. Talán már ismerős számodra ez a világ, de az sem gátolja a játékot ha nem, mert minden fontos információt megtalálhatsz vele kapcsolatban. >>

VALAR MORGHULIS

 
CHAT
 
ELITES
 
LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSS Codes

OUR SONG
OUR SONG : 1. fejezet - Elaena

1. fejezet - Elaena

  2016.03.20. 15:17ELAENA

 

A magas, ezüstös hajú hölgy tágas, félkör formában kialakított erkényről tekintett le a főváros forgatagára. Hosszú ujjait a korláton pihentetve, tűnődve figyelte az egyik hajót, amely éppen most futott be a kikötőbe. A sárga alapon ágaskodó, fekete szarvast finoman lengette a szél, jelezve mindenkinek, hogy kik érkeztek. Az impozáns gályát azonban egy pillanattal később árnyékba borította a felette elsuhanó hatalmas bestia. Drogon. Mindössze a szemeivel követte a mozgását, ahogy leszállt a sárkányok királyvári lakhelyénél. Nem kételkedett benne, hogy ezúttal lovasa nélkül. Apró, hümmögő hangot hallatott. Elaena Targaryen mindössze apró pontoknak látta az érkezőket. Tehát az utolsók is itt vannak. Még időben. Holnap estével kezdődik majd a torna, szóval ma még tudnak pihenni. Természetesen megértette, miért így alakították. Lord Gowen minden bizonnyal alaposan átgondolt mindent. Elaena legalábbis bízott benne. Bár nem tudta tisztán kivenni a lenti alakokat, de arról informálták, hogy Aeriont és Baelont küldik a fogadásukra. Lehetett volna mással is magyarázni, viszont tudta, hogy hivatalos álláspont szerint azért, mert Daemon a Tullyknak mutatta az utat, Alyssát a Lannisterek elé küldték, a hercegnők pedig rokonaikat, a Martelleket üdvözölhették. Ő maga csak néhány órája vált el az Arrynoktól, a Starkok és a Tyrellek pedig már tegnap megérkeztek. Csak a nagy házaknak járt ilyesfajta megtiszteltetés, a többi vendég elé szolgákat küldtek.  
- Úrnőm, a király van itt. - szakította ki merengéséből a szobalány. Egy pillanat töredéke alatt rendezte vonásait és egy biccentéssel jelezte, hogy elmehet. Megfordulván máris az uralkodóval találta magát szembe. Persze, a király nem várakozik a bebocsátásra.
- Húgom. - köszöntötte őt mély hangján. Elaena végigmustrálta bátyját és megállapította, hogy a pletykák igazak. A Hét Királyság ura valóban betegnek tűnt, a Targaryenekre jellemző ezüst haja nem csak rövidebb, de ritkább lett, a szemeiből fáradtság sütött, bőre papírvékonynak hatott a lehanyatló nap fényénél. Jókora vörös palástba volt bugyolálva, ám még így is látszott mennyire vékony.
- Üdvözlöm felség. Mily’ öröm, hogy meglátogatott. – pukedlizett túljátszott odaadással, mire Daeron csak beletörődően sóhajtott. Legidősebb húga egyetlen alkalmat sem hagyott ki az elmúlt évtizedekben, hogy kinyilatkoztassa ellenszenvét. Sose bocsátotta meg neki, hogy – az ő szavával élve – elvette tőle a koronáját és Daella fejére rakta.
- Egy cseppet sem változtál. – jegyezte meg. Daeron magában már kezdte bánni, hogy ő maga jött el beszélni vele.
- Te viszont testvérem szinte felismerhetetlenül vén lettél – felelte Elaena szinte rögtön - A drága ruháid nélkül koldus öregnek hihetne az ember. Talán rossz döntéseid szántottak rád ilyen mély ráncokat? – tette kezét az állára töprengően.
- Nem azért vagyok itt, hogy rajtam köszörülhesd a nyelved. Sokat eltűrök tőled, de jobban teszed, ha nem felejted el: egy szavamba kerül és többet nem lesz probléma a csípős megjegyzéseiddel. – pirított rá Daeron. Aztán nehézkesen kifújta a levegőt húga metsző tekintete alatt, aki kivételesen megvárta, amíg a másik újra beszédre nyitja a száját.
- Úgy kívánom, hogy a holnapi ünnepséget te felügyeld, mivel én a vacsora után visszavonulok. Daemon már megszervezte az őrséget, de ehhez a részéhez egy lakomának te jobban értesz. – adta ki az utasítást és bár fondorlatosan belecsempészett egy bókot, Elaenáról úgy pattant vissza mintha ki sem mondta volna. Az asszony sokkal inkább az első mondatra koncentrált.
- Lady Alyssa – hangsúlyozta a jelzőt, hiszen bizonyos emberekkel ellentétben nem volt hajlandó a családot hercegi címen idézni - pont ugyanennyire ügyesen szervezné meg. Ha oly’ sok mindent a férjére bíztál, ezzel miért fordultál hozzám? Abban a hitben voltam, hogy legalább ennyiben megbízol benne. A Hetekre, lassan a Kistanács minden határozata tőle származik, hozzád csak megerősítésre küldik őket, ne gondold, hogy nem tudom! Úgy viselkedsz, mint egy szeszélyes gyermek a kutyájával. Odanyújtod neki a csontot, épp annyira, hogy soha ne kaphassa meg teljesen, pedig más ebek is ott állnak a sorban, amik csak a felével is elégedettek lennének és megvédenének az arra ólálkodó döglesőktől. – fejezte be monológját. Ő, aki mindig határozottan cselekedett, jó ideje gyűjtötte magában a mérget bátyjával szemben, mivel mostanság a közelében sem volt annaka férfinek, aki annak idején lezárt és rendezett egy lázadást, majd békét hozott a birodalomba. Hát nem látja, hogy mindezt tönkreteszi azzal, hogy nem hajlandó maga mellé venni egy örököst? Ki fogja egyben tartani a királyságot a halála után? Azzal, hogy bizonytalanságban tartja az országot csak egy újabb háborúnak ágyaz meg. Miért nem látja ezt? Miért nem akarja látni? Daeron király egy röpke percig meredt testvérére.
- Nincs jogod megkérdőjelezni engem! – dörrent rá – Amennyiben elkerülte a figyelmedet felvilágosítalak, hogy parancsot kaptál. A királyod vagyok és elvárom, hogy a tőled telhető legnagyobb körültekintéssel végezd el. Egyéb mondandóm nincs számodra. - halkította le végül a hangját és azzal a lendülettel méltóságteljesen távozott, búcsúra nem vesztegetve egy árva szót sem. 

Elaena nem moccant az ajtó kattanásáig. 

 

Csaba blogja - "It's hammertime!"    *****    ~ FBLOG ~ A BARÁTOM VÁLASZTOTT NEKEM RUHÁT! FELVEGYEM, VAGY SE?!!! NAPONTA KREDITKÓDOK A CHATEN! SMINKTESZTEK! ~ FBLOG ~    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!