Our Song | A song of ice and fire roleplay | AKTÍV*
NAVIGATON


Üzenő | Hirdetőkönyv

Üdv az oldalon!

Ez a szerepjáték a Tűz és Jég dala című sikersorozatra alapul, ám még azon belül is egy alternatív univerzum. Talán már ismerős számodra ez a világ, de az sem gátolja a játékot ha nem, mert minden fontos információt megtalálhatsz vele kapcsolatban. >>

VALAR MORGHULIS

 
CHAT
 
ELITES
 
LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSS Codes

Leírások

VILÁGUNK

Hogyan lett a Westeros nevű kontinens a Hét Királysággá? Hogyan került a Targaryenek uralma alá? Hogyan is alakultak az események, milyen arculatot öltöttek a bonyolult szövetségi rendszerek az elmúlt idők alatt, hogy a Targaryenek maradtak a trónon?

Hajnalkor - Az idők kezdetén Westerost furcsa, emberszerű lények, az Erdő Gyermekei lakják valamint óriások és más mágikus teremtmények járják az erdőket. Azonban pár évezred múltán Essosról megérkeznek az Elsők. Ezek az emberek jóval nagyobbak és erősebbek, mint az Erdő Gyermekei és jobb fegyverekkel rendelkeznek, így megvetik a lábukat a kontinensen. Évtizedek háborúskodását követően egyezségre jutnak: a Gyermekek megtartják az erdős területeket, az Elsőké lesz a többi. Idővel az emberek felveszik a Gyermekek vallását, a Régi Istenek hitét.

Hősök kora - Ezeket az évezredeket legendák övezik az ekkor élők bátorságáról, kitartásáról és eszéről. Több nemesi ház képes egészen ezekig az időkig visszavezetni a családfáját, mint például a Lannisterek és a Starkok. Eposzi csatákról és igaz szerelemről regélnek, ha a Hősök kora került szóba. Vérfagyasztó históriák szólnak a Hosszú Éjszakáról, ami alatt a rejtélyes Mások északról elfoglalták fél Westerost és rettegésben tartották az embereket. A Fal a legyőzésük után épült, hogy örökre távol tartsa őket.

Andal invázió - Az andalok története a Hét Isten hitének megalapításával kezdődik Essosban, az Andalok dombjai körül. Úgy tartják, hogy ezek az istenek megjelentek az andalok előtt, arra buzdítva őket, hogy foglalják el Westerost.
Végül csakugyan nyugatnak indulnak és a Keskeny-tengert átszelve ott szállnak partra, ami később az Arryn-völgy lesz. Acélfegyvereik voltak, páncéljukon a hétágú csillagot viselték, hitük jelképét. Jobban voltak felszerelve, mint az Erdő Gyermekei vagy akár az Elsők és Északon kívül minden terület az uralmuk alá kerül. A varsafákat, az Erdő Gyermekeinek szent fákat, kiírtják a Gyermekek pedig hamarosan visszahúzódnak a Fal mögé és ahogy telik az idő már egyre inkább csak a mesékben élnek tovább. Az Elsők leszármazottai viszont azóta is tartják a vallásukat és az északi területeket. 

Targaryen dinasztia

281 AC - A harrenhali lovagi torna - amely az eddigi legnagyobb volt Westeros történetében - még felénél sem járt, amikor a király, II. (Őrült) Aerys hirtelen meghalt. A rossz nyelvek szerint nem betegség állt a háttérben... Mindenesetre fia és örököse, Rhaegar, visszatér Királyvárba és elkezdődik az uralkodása.

295 AC - 299 AC : A Szürke Sárkány lázadása - A békés felszín alatt csak úgy forr a levegő a fővárosban. A királyt teljesen lefoglalják az ország ügyei, a királyné még mindig nem épült fel teljesen második fia születése óta, így Viserys herceg, az Őrült király kisebbik fia, könnyedén elkezdheti a szervezkedést bátyja ellen maga mellé állítva több kisebb házat a felemelkedés ígéretével.
A felkelés rövid és véres, ráadásul a koronaherceg, Aegon, is odaveszik egy rajtaütésben. Viserys Essosra menekül húgát, Daeneryst is (aki már korábban a fogságába került, bát persze a lánynak azt mondta hogy meg akarta menteni) magával hurcolva. Az év vége felé lehetősége nyílik új hadsereg felállításába, feltéve ha Dany hozzámegy a lovasúrhoz Khal Drogohoz. A házasság jobban alakul, mint azt bárki remélte volna és Dany végre kikerül bátyja hatása alól.
Félve, hogy Dany a növekvő hatalma miatt ellene fordul, Viserys megrendez egy merényletet ellene úgy, hogy azt a látszatot keltse maga Rhaegar küldte az orvgyilkost. A hírek lassan terjednek, Westeroson pedig csak ekkor értesülnek az említett esküvőről.
Maga Rhaenys hercegnő indul útnak keletre, hogy beszéljen Daenerysszel. Ám mire megérkezik már győzködnie sem kell nagynénjét, hogy higgyen neki. Botor módon bukik le Viserys: saját embere árulja el az igazat Danynek. Ezt követően Khal Drogo, mint azt megígérte, saját kezével végez vele. A sors különös fintora folytán nem sokkal később megsérül egy párbajban és egy újabb árulás miatt Dany elveszíti őt is és újszülött fiát is. A számukra építetett máglya tűzébe a hercegnő is belesétál alattvalói legnagyobb döbbenetére. Azonban váratlan csoda történik: több mint száz év után újra sárkányok dalával kel fel a nap és a hamuból Daenerysszel együtt emelkednek ki. A két hercegnő utána találkozik és együtt térnek vissza Westerosra.

.

.

.

414 AC - Az eddig titkolt ellentétek egyre inkább kiéleződnek és a trón öröklésével kapcsolatos kételyek fokozzák az elégedetlenséget. Daeron királynak nincs fia és öccsének - a néhai Viserys hercegnek, aki ha akart volna sem tudott volna jobban ellentéte lenni előző névrokonának - a fia törvénytelen származású, bár megkapta ő is és fiai is a Targaryen nevet. A Baratheonok pártfogásában nevelkedő Aegon lehetne a törvényes utód, az uralkodó viszont sohasem kezelte aként és úgy sejteni, hogy mást jelöl ki helyette. Az urak már gyülekeznek a két tábor köré és szinte lehetetlennek látszik a békés rendezés. A Királyi Tornára összesereglő nemesség mind egy dologra vár: az új királyra.

-------------------------------------------- x ---------------------------------------------

A Targaryen-családfa:

-------------------------------------------- x ---------------------------------------------

Sárkányok

Mágikus teremtmények, amelyek egy időre eltűntek mind Westerosról mind Essosról, de Daenerys Targaryennek köszönhetően visszatértek ebbe a világba.

Hüllőszerű lények, két, a denevérekéhez hasonló felépítésű szárnnyal és két hátsó lábbal. A fogaik és a karmaik nagyon élesek és feketék, csak úgy mint minden csontjuk. Amikor kikelnek még csak akkorák, mint egy kismacska, viszont akár olyan óriásira is nőhetnek, hogy egészben képesek lehetnének lenyelni egy mamutot. Ahogy a sárkány idősebb lesz, úgy keményednek meg a pikkelyei és a tüze szintén egyre erősebb lesz, Balerioné és Vhagaré fénykorukban az acélt is megolvasztotta, a Vastrónt az előbbi tüze kovácsolta össze.

A sárkányokat nem képes akárki megülni, úgy tűnik ők maguk választják meg kit engednek a hátukra. Ez azért is valószínű, mert velük igen különleges kapcsolatot alakítanak ki és, amíg él a lovasuk mást nem fogadnak el. Eddig csak valyriai származásúakat fogadtak el, ám nem bizonyított, hogy ez feltétele annak, hogy valaki sárkánylovas lehessen.

Jelenleg 11 sárkány él Westeroson, ebből nyolcnak van lovasa. A legidősebbek Drogon, Viserion és Rhaegal, a legfiatalabbak Scutum és Sagitta, ők már III. Daeron uralkodása alatt keltek ki és együtt nőttek fel lovasaikkal.

Minden sárkány egész életében nő, bár minél idősebb annál lassabban, viszont Daenerys rájött, hogy a szabadban kell lenniük, mivel a városban tartva csak egyre kisebbek lesznek, minden generációval. Emiatt nincsenek soha leláncolva, a szálláshelyükre akkor térnek vissza amikor akarnak vagy amikor lovasuk hívja őket (az említett különleges kapcsolat miatt megérzik).

Méreteiket nehéz meghatározni pontosan, azonban nagyjából ilyen különbségek vannak közöttük:
fekete: Drogon, Viserion, Rhaegal
vörös: Meleys, Tessarion, Syrax
kék: Vermithor, Arrax, Caraxes
zöld: Scutum, Sagitta

 

Csaba blogja - "It's hammertime!"    *****    ~ FBLOG ~ A BARÁTOM VÁLASZTOTT NEKEM RUHÁT! FELVEGYEM, VAGY SE?!!! NAPONTA KREDITKÓDOK A CHATEN! SMINKTESZTEK! ~ FBLOG ~    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!