Our Song | Game of Thrones / ASOIAF roleplay | AKTÍV*
NEWS

2018.02.17. - Az oldal új fejlécet kapott és befejeztem az NJK-k adatlapjainak frissítését, valamint a történet első fejezete is elkészült.

 
NAVIGATON

Üdvözöllek az oldalon!

Ez a szerepjáték a Tűz és Jég dala című könyvfolyamon alapul, avagy a tv-sorozat által híressé vált nevén nevezve a Trónok harcán. Ám ez a szerepjáték még azon belül egy alternatív univerzumban játszódik. Talán már ismerős számodra ez a világ, de az sem gátolja a játékot ha nem, mert minden fontos információt megtalálhatsz vele kapcsolatban.

VALAR MORGHULIS

 
CHAT
 
ELITES
 
LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

CSS Codes

Világunk

KORONAFÖLDEK

A Koronaföldek, mint önálló régió, csak a Hódítás után jött létre; azon területeket nevezik így, melyek fölött közvetlenül a Hét Királyság királya uralkodik. Központja Királyvár egzotikus városa, ahol Hódító Aegon egykor partra lépett. A régióhoz tartoznak ezen kívül a környező kastélyok, a Királyerdő, valamint az összes terület a Királyi úttól keletre, beleértve Hasadt-révet és a Feketevíz-öbölt az összes kicsi szigetével valamint a kissé távolabb fekvő Sárkánykő szigetével együtt. A régió a Targaryenek uralma alatt áll.
Az itt született fattyúk a Waters családnevet kapják. >>Tovább

ÉSZAK

Az Északi területet a Nyak néven ismert földszoros választja el a kontinens déli részétől, míg a kegyetlenül hideg és feltérképezhetetlen északabbi résztől a Fal nyújt biztonságot. Keleten a Keskeny tenger, nyugaton pedig a Napnyugati tenger jelenti Észak természetes határait. A régió a legnagyobb az egykori királyságok közül, területe majdnem akkora, mint az összes többi régió összesen, de a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt igen ritkán lakott.
Az Északot a Stark-ház uralja, egyedülálló módon évezredek óta, először, mint az Észak és a Tél Királyai, majd Aegon hódítása után, mint Észak urai. A lakosság döntő többsége az Elsők leszármazottja, ezért aztán még mindig számottevően sokan követik a Régi Isteneket, azonban egyes városokban, főleg Fehér Öbölben az emberek átvették a Hét hitét. A Nyak mocsaras területeit az alacsony cölöplakók lakják. A Nyak mocsaras területei és a manapság már romokban álló Cailin-árok tökéletes védelmet nyújt az esetleges inváziók ellen; az északiak büszkék arra, hogy még egyetlen délről jött invázió sem tudott átjutni a Nyakon.
Az Északnak két főbb folyója van, az egyik a délebbi Fehér Tőr, melynek torkolatánál fekszik Fehér Öböl, a másik pedig az északabbra fekvő Végső folyó. Ezen területnek egy nagyobb és egy kisebb erdője van, a nagyobbik, a Farkaserdő, pontosan Deres mellett fekszik, s gyakran jártak ide a Starkok vadászni. A régióhoz három sziget is tartozik, a legkisebb a nyugati Medve-sziget, a Mormont-ház székhelye, a másik kettő a keleti part mentén fekvő, jóval nagyobb, de többnyire lakatlan Skagos és Skane.
Az északon született fattyúkat a Snow családnévvel látják el. >>Tovább

ARRYN-VÖLGY

A Völgyet majdnem teljesen a Holdhegység nevezetű hegység veszi körül, így ez az egyik legvédettebb régiója Westerosnak. A Völgybe való belépést a Véres Kapu őrzi. A terület az Arryn-ház uralkodása alatt van, akik Aegon hódítása előtt a Hegy és Völgy Királyainak nevezték magukat, és a hódító andalok vére a legtisztábban bennük maradt meg. A rendkívül kemény telek miatt a Völgybe csak nyáron lehet bemenni, s még akkor is nehéz a hegyvidéken való átmenetel, mivel a Holdhegységben számos barbárnak nevezhető klán tevékenykedik.
A Völgyhöz tartozik még az Ujjak is, négy, a tengerbe hosszan kinyúló, kevésbe lakott félsziget. Ezen területhez tartozik Westeros egyik legnagyobb kikötője is, Sirályváros.
A Völgy fő kastélya, a Sasfészek, az egyik legmagasabb hegy tetejére épült, s csak egy keskeny kis út vezet fel az erődítményhez, így lényegében bevehetetlen.
A Völgyben született fattyúkat a Stone családnévvel látják el. >>Tovább

FOLYÓVIDÉK

A Folyóvidéknek nevezik azokat a termékeny területeket, melyeken a Trident és a Feketevíz folyók ágai keresztülfolynak. Ezen terület hűbérura a Tully-ház, akik Zúgóból uralkodnak. A Folyóvidékeket az Északtól a Nyak mocsaras területei választják el, keleten és nyugaton hegységek vannak, délen pedig nincs természetes határa, de az Istenszem-tó és Szűztó városa még a Folyóvidékhez tartoznak.
A régió történelme igen viharos volt. Mivel központi fekvésű és csupán északon van olyan természetes határa, mely biztonságot jelentene, majdnem mindegyik szomszédos királyság uralta már a Folyóvidéket az évezredek alatt. Aegon Targaryen érkezésekor éppen a vasemberek uralkodtak a terület fölött, miután legyőzték az előttük itt uralkodó viharkirályt. Aegon érkezésekor a Tully-ház fellázadt a vas-szigeteki uralkodó ellen, és mikor a Targaryen hódító felégette Fekete Harrent, valamint a frissen felépült kastélyát, Harrenhalt, jutalmul a Tullykat tette meg a régió uralkodóinak.
Ezen a területen született törvénytelen gyerekeket a Rivers családnévvel látják el. >>Tovább

NYUGATFÖLDEK

Westeros nyugati területeit nevezik így, a Nyaktól délre. Keleten a Folyóvidékek, északon a Vasember-öböl, nyugaton az óceán, délen pedig a Síkvidék szegélyezi. Ezen területhez tartozik egy sziget is, a Szép-sziget. A régió igen gazdag aranyban, s ezért az itt uralkodó Lannister-ház a leggazdagabb egész Westeroson. A Nyugatföldeket évezredek óta Casterly-hegy Lannisterei uralják, Aegon előtt mint a Szikla Királyai, majd utána mint a terület hűbérurai. Castery-hegytől délre található Lannisport, a nyugati part legnagyobb kikötője.
Ezen régió többnyire hegyekből meg dombokból áll, azonban innen indul Westeros két legfontosabb folyója is, a Sziklazúzó  meg a Fekete-víz egyik ága. A területnek egy kisebb erdője is van Crakehall mellett. Az itt élők ki vannak szolgáltatva tengeri támadás esetén, ugyanis a homokos tengerpart lapos, s ezáltal nagyon jól megközelíthető.
Az itt született törvénytelen gyerekek a Hill nevet kapják. >>Tovább

SÍKVIDÉK

Síkvidéknek nevezik az égikerti Tyrell-ház uralma alatt álló területeket. Aegon hódítása előtt a Tyrellek a Síkság Királyának tiszttartói voltak. IX. Mern halála után feladták Égikertet a Targaryen hódítónak, Aegon pedig jutalomként visszaszolgáltatta a Tyrelleknek a kastéllyal együtt a régiót is.
A régió és egyben délkelet Westeros legfontosabb folyója a Mander, mely Égikertet is keresztülszeli. Aegon hódítása előtt a vasemberek felhajóztak a folyó torkolatánál, s az összes környező települést gyakran kifosztották. Néha felmerészkedtek egészen Keserűhídig. A Síkvidék akkori királya úgy döntött, hogy a Mander torkolata mellett található szigetcsoportot kinevezi a folyó "pajzsának" - mikor vas-szigeteki hajókat pillantottak meg az őrtoronyból, minden folyó menti települést kiürítettek, így a vas szülöttei kénytelenek voltak abbahagyni a Mander menti fosztogatásaikat.
A Tyrell-ház szövetségesei folyton összetűzésben vannak a dorneiakkal. Mivel a két régió közti határt a dorne-i Határvidék hegység jelenti, folytonos összetűzések vannak ezen hegyek hovatartozása fölött. A Síkvidéken található továbbá Westeros legrégebbi városa és a Hit egykori székhelye, Óváros.
A Síkvidéken született fattyúkat a Flowers családnévvel látják el. >>Tovább

VIHARFÖLDEK

A Viharföldek Királyvártól délre, a Dorne-tengertől északra, valamint a Síkvidéktől nyugatra helyezkedik el. Nyugati határa a Keskeny tenger, pontosabban a Hajózúzó öböl. Ez az egyik legváltozatosabb területe Westerosnak: egy nagyobb erdő, hegyek s dombocskák is megtalálhatóak itt.
Változatossága mellett ez a régió Westeros legviharosabb régiója is, ahogy ezt a terület neve is mutatja. A Viharföld legnagyobb kastélya Viharvég, mely pontosan a tengerpartra épült. A kastélyt egy rendkívül vastag, kör alakú fal védi a tenger felöl érkező rendkívül heves viharoktól. A régióhoz tartozik Tarth szigete is, valamint a számos kisebb sziget a Dorne tengerének északi részéről.
Aegon hódítása előtt a területet a Viharkirályok uralták, majd utána a Baratheonok, a Targaryen család fattyú rokonai kapták a régiót. A dorne-i Határvidék hegység egy része is a Viharföldekhez tartozik, így hát régebben folyamatosan voltak kisebb-nagyobb csatározások a Viharföldek, a Síkvidék és Dorne között ezen terület ellenőrzése felett.
Ezen a területen született fattyúkat a Storm családnévvel látják el. >>Tovább

DORNE

Dorne a Hét Királyság legdélebbi régiója, a dorne-i Határvidék magas hegyeitől délkeleti irányban egészen a déli partig terjed. Ezen régió egész Westeros legmelegebb területe, és itt található a kontinens egyedüli sivatagja. Három fontosabb folyója van a területnek, nagyságuk szerint: a Zöldvér, a hegyekből induló Torentine, valamint a kisebb Brimstone.
A dorne-i emberek nemcsak külsőleg különböznek Westeros többi lakosaitól, hanem teljesen eltérő kultúrájuk is van, köszönhetően annak, hogy az essosi származású rhoyne-iak adják az uralkodó réteget. Ez a népcsoport mintegy 700 évvel a történet ünk kezdete előtt Nymeria királynő vezetése alatt menekült át a Keskeny tengeren a Valyriai Birodalom terjeszkedése elől. A régió emberei átvették a rhoyne-iak szokásait és vallását is, köztük azt a szokást is, hogy a legidősebb gyerek örökli az apja birtokait, tekintet nélkül a nemére, így Dorne-nak nem egy női uralkodója volt már.
I. Daeron király megfigyelése szerint három fajta dorne-i ember létezik: a 'sós' dorne-iak, akik a tengerpart mentén élnek, és általában alacsony, vékony, fekete bőrű és hajú emberek. Bennük maradt meg legtisztábban rhoyne-i hódítók vére. A 'homoki' dorne-iak a sivatagok és a folyók mentén élnek, a bőrük sötétbarna, és általában valamiféle fejkendőt viselnek, hogy védjék magukat a Nap égető sugaraitól. Végül vannak a 'kövi' dorne-iak, akik a Vörös hegység hegyei közt élnek, magas és jóképű emberek, s még mindig látni lehet a vonásaikban az andalok vérét, ugyanis világos bőrük és szőke vagy barna hajuk van.
Dorne volt az egyetlen olyan királyság Westeroson, amit Aegonnak nem sikerült meghódítania, köszönhetően a terep adottságaiknak és a helyiek gerilla-harcmodorának. Katonai erővel soha nem sikerült tartósan elfoglalni, végül dinasztikus úton csatlakozott a Hét Királysághoz két házasság révén, de valójában máig autonóm terület.
A Dorne-ban született törvénytelen gyerekeket a Sand családnévvel látják el. >>Tovább

 

 

forrás:http://www.gameofthrones.hu/westeros/regiok/

 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha