Our Song | A song of ice and fire roleplay | AKTÍV*
NAVIGATON


Üzenő | Hirdetőkönyv

Üdv az oldalon!

Ez a szerepjáték a Tűz és Jég dala című sikersorozatra alapul, ám még azon belül is egy alternatív univerzum. Talán már ismerős számodra ez a világ, de az sem gátolja a játékot ha nem, mert minden fontos információt megtalálhatsz vele kapcsolatban. >>

VALAR MORGHULIS

 
CHAT
 
ELITES
 
LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSS Codes

Világunk

KORONAFÖLDEK

A Koronaföldek, mint önálló régió, csak a Hódítás után jött létre; azon területeket nevezik így, melyek fölött közvetlenül a Hét Királyság királya uralkodik. Központja Királyvár egzotikus városa, ahol Aegon egykor partra lépett. A régióhoz tartoznak ezen kívül a környező kastélyok, a Királyerdő, valamint az összes terület a Királyi úttól keletre, beleértve Hasadt-révet és a Feketevíz-öbölt az összes kicsi szigetével valamint a kissé távolabb fekvő Sárkánykő szigetével együtt. A sziget nem véletlenül kapta a nevét, itt születnek a sárkányok majd laknak, amíg gazdát nem találnak. A régió a Targaryenek uralma alatt áll.
Az itt született fattyúk a Waters családnevet kapják. >>Tovább

ÉSZAK

Az Északi területet a Nyak néven ismert földszoros választja el a kontinens déli részétől, míg a kegyetlenül hideg és feltérképezhetetlen északabbi résztől a Fal nyújt biztonságot. Keleten a Keskeny tenger, nyugaton pedig a Napnyugati tenger jelenti Észak természetes határait. A régió a legnagyobb az egykori királyságok közül, területe majdnem akkora, mint az összes többi régió összesen, de a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt igen ritkán lakott.
Az Északot a Stark-ház uralja, egyedülálló módon évezredek óta, először, mint az Észak és a Tél Királyai, majd Aegon Hódítása után, mint az Észak urai. A lakosság döntő többsége az Elsők leszármazottja, ezért aztán még mindig számottevően sokan kö-vetik a Régi Isteneket, azon-ban egyes városokban, főleg Fehér Öbölben az emberek átvették a Hét hitét. A Nyak mocsaras területeit az alacsony cölöplakók lakják. A Nyak mocsaras te-rületei és a most már romokban álló Cailin-árok tökéletes védelmet nyújt az esetleges inváziók ellen; az északiak büszkék arra, hogy még egyetlen délről jött invázió sem tudott átjutni a Nyakon.
Az Északnak két főbb folyója van, az egyik a délebbi Fehér Tőr, melynek torkolatánál fekszik Fehér Öböl, a másik pedig az északabbra fekvő Végső folyó. Ezen területnek egy nagyobb és egy kisebb erdője van, a nagyobbik, a Farkaserdő, pontosan Deres mellett fekszik, s gyakran jártak ide a Starkok vadászni. A régióhoz három sziget is tartozik, a legkisebb a nyugati Medve-sziget, a Mormont-ház székhelye, a másik kettő a keleti part mentén fekvő, jóval nagyobb, de többnyire lakatlan Skagos és Skane.
Az északon született fattyúkat a Snow családnévvel látják el. >>Tovább

ARRYN-VÖLGY

A Völgyet majdnem teljesen a Holdhegység nevezetű hegység veszi körül, így ez az egyik legvédettebb régiója Westerosnak. A Völgybe való belépést a Véres Kapu őrzi. A terület az Arryn-ház uralkodása alatt van, akik Aegon hódítása előtt a Hegy és Völgy Királyainak nevezték magukat, és a hódító andalok vére a legtisztábban bennük maradt meg. A rendkívül kemény telek miatt a Völgybe csak nyáron lehet bemenni, s még akkor is nehéz a hegyvidéken való átmenetel, mivel a Holdhegységben számos barbárnak nevezhető klán tevékenykedik.
A Völgyhöz tartozik még az Ujjak is, négy, a tengerbe hosszan kinyúló, kevésbe lakott félsziget. Ezen területhez tartozik Westeros egyik legnagyobb kikötője is, Sirályváros.
A Völgy fő kastélya, a Sasfészek, az egyik legmagasabb hegy tetejére épült, s csak egy keskeny kis út vezet fel az erődítményhez, így lényegében bevehetetlen.
A Völgyben született fattyúkat a Stone családnévvel látják el. >>Tovább

FOLYÓVIDÉK

A Folyóvidéknek nevezik azokat a termékeny területeket, melyeken a Trident és a Feketevíz folyók ágai keresztülfolynak. Ezen terület hűbérura a Tully-ház, akik Zúgóból uralkodnak. A Folyóvidékeket az Északtól a Nyak mocsaras területei választják el, keleten és nyugaton hegységek vannak, délen pedig nincs természetes határa, de az Istenszem-tó és Szűztó városa még a Folyóvidékhez tartoznak.
A régió történelme igen viharos volt. Mivel központi fekvésű és csupán északon van olyan természetes határa, mely biztonságot jelentene, majdnem mindegyik szomszédos királyság uralta már a Folyóvidéket az évezredek alatt. Aegon Targaryen érkezésekor éppen a vasemberek uralkodtak a terület fölött, miután legyőzték az előttük itt uralkodó viharkirályt. Aegon érkezésekor a Tully-ház fellázadt a vas-szigeteki uralkodó ellen, és mikor a Targaryen hódító felégette Fekete Harrent, valamint a frissen felépült kastélyát, Harrenhalt, jutalmul a Tullykat tette meg a régió uralkodóinak.
Ezen a területen született törvénytelen gyerekeket a Rivers családnévvel látják el. >>Tovább

NYUGATFÖLDEK

Westeros nyugati területeit nevezik így, a Nyaktól délre. Keleten a Folyóvidékek, északon a Vasember-öböl, nyugaton az óceán, délen pedig a Síkvidék szegélyezi. Ezen területhez tartozik egy sziget is, a Szép-sziget. A régió igen gazdag aranyban, s ezért az itt uralkodó Lannister-ház a leggazdagabb ház egész Westeroson. A Nyugatföldeket évezredek óta Casterly-hegy Lannisterei uralják, Aegon előtt mint a Szikla Királyai , majd utána mint a terület hűbérurai. Castery-hegytől délre található Lannisport, a nyugati part legnagyobb kikötője.
Ezen régió többnyire hegyekből meg dombokból áll, azonban innen indul Westeros két legfontosabb folyója is, a Sziklazúzó  meg a Fekete-víz egyik ága. A területnek egy kisebb erdője is van Crakehall mellett. Az itt élők ki vannak szolgáltatva tengeri támadás esetén, ugyanis a tengerpart lapos, s ezáltal nagyon jól megközelíthető.
Az itt született törvénytelen gyerekek a Hill nevet kapják. >>Tovább

SÍKVIDÉK

Síkvidéknek nevezik az égikerti Tyrell-ház uralma alatt álló területeket. Aegon hódítása előtt a Tyrellek a Síkság Királyának tiszttartói voltak. IX. Mern halála után feladták Égikertet a Targaryen hódítónak, Aegon pedig jutalomként visszaszolgáltatta a Tyrelleknek a kastéllyal együtt a régiót is.
A régió és egyben délkelet Westeros legfontosabb folyója a Mander, mely Égikertet is keresztülszeli. Aegon hódítása előtt a vasemberek felhajóztak a folyó torkolatánál, s az összes környező települést gyakran kifosztották. Néha felmerészkedtek egészen Keserűhídig. A Síkvidék akkori királya úgy döntött, hogy a Mander torkolata mellett található szigetcsoportot kinevezi a folyó "pajzsának" - mikor vas-szigeteki hajókat pillantottak meg az őrtoronyból, minden folyó menti települést kiürítettek, így a vas szülöttei kénytelenek voltak abbahagyni a Mander menti fosztogatásaikat.
A Tyrell-ház szövetségesei folyton összetűzésben vannak a dorneiakkal. Mivel a két régió közti határt a Dorne-i Határvidék hegység jelenti, folytonos összetűzések vannak ezen hegyek hovatartozása fölött. A Síkvidéken található továbbá Westeros legrégebbi városa és a Hit egykori székhelye, Óváros.
A Síkvidéken született fattyúkat a Flowers családnévvel látják el. >>Tovább

VIHARFÖLDEK

A Viharföldek Királyvártól délre, a Dorne-tengertől északra, valamint a Síkvidéktől nyugatra helyezkedik el. Nyugati határa a Keskeny tenger, pontosabban a Hajózúzó öböl. Ez az egyik legváltozatosabb területe Westerosnak: egy nagyobb erdő, hegyek s dombocskák is megtalálhatóak itt.
Változatossága mellett ez a régió Westeros legviharosabb régiója is, ahogy ezt a terület neve is mutatja. A Viharföld legnagyobb kastélya Viharvég, mely pontosan a tengerpartra épült. A kastélyt egy rendkívül vastag, kör alakú fal védi a tenger felöl érkező rendkívül heves viharoktól. A régióhoz tartozik Tarth szigete is, valamint a számos kisebb sziget a Dorne tengerének északi részéről.
Aegon hódítása előtt a területet a Viharkirályok uralták, majd utána a fiatal Baratheonok, a Targaryen család fattyú rokonai kapták a régiót. A Dorne-i Határvidék hegység egy része is a Viharföldekhez tartozik, így hát régebben folyamatosan voltak kisebb-nagyobb csatározások a Viharföldek, a Síkvidék és Dorne között ezen terület ellenőrzése felett.
Ezen a területen született fattyúkat a Storm családnévvel látják el. >>Tovább

DORNE

Dorne a Hét Királyság legdélebbi régiója, a Dorne-i Határvidék magas hegyeitől délkeleti irányban egészen a déli partig terjed. Ezen régió egész Westeros legmelegebb területe, és itt található a kontinens egyedüli sivatagja. Három fontosabb folyója van a területnek, nagyságuk szerint: a Zöldvér, a hegyekből induló Torentine, valamint a kisebb Brimstone.
A dorne-i emberek nemcsak külsőleg különböznek Westeros többi lakosaitól, hanem teljesen eltérő kultúrájuk is van, köszönhetően annak, hogy az essosi származású rhoyne-iak adják az uralkodó réteget. Ez a népcsoport mintegy 700 évvel a történet kezdete előtt Nymeria királynő vezetése alatt menekült át a Keskeny tengeren a Valyriai Birodalom terjeszkedése elől. A régió emberei átvették a rhoyne-iak szokásait és vallását is, köztük azt a szokást is, hogy a legidősebb gyerek örökli az apja birtokait, tekintet nélkül a nemére, így Dorne-nak nem egy női uralkodója volt már.
I. Daeron király megfigyelése szerint három fajta dorne-i ember létezik: a 'sós' dorne-iak, akik a tengerpart mentén élnek, és általában alacsony, vékony, fekete bőrű és hajú emberek. Bennük maradt meg legtisztábban rhoyne-i hódítók vére. A 'homoki' dorne-iak a sivatagok és a folyók mentén élnek, a bőrük sötétbarna, és általában valamiféle fejkendőt viselnek, hogy védjék magukat a Nap égető sugaraitól. Végül vannak a 'kövi' dorne-iak, akik a Vörös hegység hegyei közt élnek, magas és jóképű emberek, s még mindig látni lehet a vonásaikban az andalok vérét, ugyanis világos bőrük és szőke vagy barna hajuk van.
Dorne volt az egyetlen olyan királyság Westeroson, amit Aegonnak nem sikerült meghódítania, köszönhetően a kedvező terepadottságoknak és a helyiek gerillaharcmodorának. Katonai erővel soha nem sikerült tartósan elfoglalni, végül dinasztikus úton csatlakozott a Hét Királysághoz, de valójában máig autonóm terület.
A Dorne-ban született törvénytelen gyerekeket a Sand családnévvel látják el. >>Tovább

 

 

forrás:http://www.gameofthrones.hu/westeros/regiok/

 

Csaba blogja - "It's hammertime!"    *****    ~ FBLOG ~ A BARÁTOM VÁLASZTOTT NEKEM RUHÁT! FELVEGYEM, VAGY SE?!!! NAPONTA KREDITKÓDOK A CHATEN! SMINKTESZTEK! ~ FBLOG ~    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!